MENU
Wrocław. Zakłady Przemysłu Cukierniczego Sobótka przy ul. Nowowiejskiej. Specjalny walec do wykrawania precelków. Fot. T. Drankowski.

Dodał: maras° - Data: 2023-02-04 00:51:22 - Odsłon: 366
Rok 1973


W najlepszych latach w zakładach dziennie z taśmy produkcyjnej schodziły trzy tony słonych paluszków (bez konserwantów i polepszaczy) oraz cztery tony precelków bezcukrowych (z dumą podkreślano, że jeszcze w latach 70. XX wieku był to jedyny zakład w kraju produkujące precelki bez cukru). A żadna szanująca się firma w regionie nie śmiała zorganizować konferencji, spotkania roboczego czy innej nasiadówki bez paluszków z Sobótki.

  • /foto/10231/10231349m.jpg
    1973
  • /foto/10231/10231083m.jpg
    1975
  • /foto/10231/10231365m.jpg
    1975 - 1980
  • /foto/10231/10231370m.jpg
    1975 - 1980
  • /foto/10231/10231337m.jpg
    1980 - 1985
  • /foto/10231/10231343m.jpg
    1980 - 1985
  • /foto/10231/10231373m.jpg
    1980 - 1985
  • /foto/10231/10231375m.jpg
    1988

Gazeta Wrocławska / Słowo Polskie / Wieczór Wrocławia

Poprzednie: Zakłady Przemysłu Cukierniczego Sobótka (dawne) Strona Główna Następne: Zakłady Przemysłu Cukierniczego Sobótka (dawne)